Hort

L’hort de l’Espai Gardenyes és un espai de foment i promoció de l’agricultura urbana en ple cor de Sarrià. Més enllà de la “collita”, l’hort busca donar a conèixer l’agricultura ecològica en un context d’hiper-urbanització com és la ciutat de Barcelona. No és, per tant, només un espai de producció sinó també una iniciativa de formació, experimentació i convivència.

L’hort de l’Espai Gardenyes es defineix pel seu caràcter participatiu, en el qual tots els veïns i veïnes i tenen cabuda tant en la seva explotació com en la organització. Es tracta d’una nova iniciativa de gestió ciutadana i d’empoderament de la ciutadania en la gestió i responsabilització dels assumptes públics. Des del veïnat i per al veïnat.

El projecte pretén crear un espai enjardinat (plantes aromàtiques, medicinals i comestibles) concebut per ser viscut, compartit i descobert a través de gairebé tots els sentits. L’objectiu primordial és recuperar la cultura de les herbes, l’agroecologia i l’horticultura en un entorn pràctic, senzill, amable i ple de significats.

Els objectius són la presa de consciència sobre el medi que ens envolta, la re-descoberta de la natura com a model d’aprenentatge apassionant, i l’aplicació d’aquest a la nostra vida per fer-la més sostenible (física i emocionalment) en totes les àrees: personal, familiar i social.

El valor afegit és el treball fet amb passió i estima cap a tots els éssers vius, cap al medi on vivim i, en particular, la natura. I la voluntat és construir un món millor fomentant uns valors de respecte i sostenibilitat amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos.

primera matinal

2 respuestas a Hort

 1. cristina torras pous dijo:

  Hola! M’agardaria rebre informació sobre l’hort, si encara hi puc participar, col·laborar… Sóc veïna de les Tres Torres, i em sembla molt bona iniciativa! he fet alguns cursos d’hort ecològic, hort a casa, plantes aromàtiques, etc a la casa Elizalde, i ho he pogut posar en pràctica no més en testos i caixes, però mai he disposat d’un espai on poder plantar al sòl.
  Ara tinc un fill de 15 mesos, i tot i que no tinc molt temps, m’agradaria poder participar en el que es pugui i també fer partícep al meu fill.
  Gràcies per la vostra resposta!
  Cristina

  • P P dijo:

   Hola Cristina, demà (29/03/2014) hi ha matinal de treball a l’espai Gardenyes (de 10.00 a 12.00 h) i després assemblea (a partir de les 12.00 h amb el següent ordre del dia.
   – Valoració de la calçotada
   – Posada en comú de la tasca de les comissions (Hort i Bioconstrucció)
   – Repartiment de tasques
   Seria un bon moment per veure com funcionem i perquè portessis al teu fill.
   Esteu convidats.
   Gràcies, Pepe

Deja un comentario